Administratiekantoor voor starters

Het inschakelen van een administratiekantoor is ook voor starters zeer verstandig

Een eigen bedrijf beginnen is leuk, het bijhouden van de administratie en boekhouden wordt door starters echter als minder leuk beschouwd. Desondanks is een goede boekhouding van essentieel belang voor elke bedrijf en zeker ook voor starters. Starters in Hillegom kunnen daarom beter een administratiekantoor inschakelen. Al was het alleen al voor een goede nachtrust.

Belasting

De bedrijfsadministratie moet bovendien aan een aantal voorwaarden voldoen, voorwaarden die door de Belastingdienst worden gesteld. Zo moet de urenregistratie in orde zijn en dient u facturen, bankafschriften en zaken als reiskosten te bewaren. Daarnaast dient u liefst zeven jaar het grootboek, de debiteuren- en crediteurenadministratie net als bankafschriften, loonadministratie en tal van andere zaken te bewaren. Voor onroerende zaken geldt zelfs een bewaarplicht van tien jaar. De experts uit Hillegom kennen alle regels en helpen je graag verder. Ze zijn bewezen expert op fiscaal en belasting gebied.

Belastingaangifte

Kleine, startende ondernemers bepalen zelf of ze een kantoor inschakelen of dat ze zelf de boekhouding voor hun rekening nemen. Eenmanszaken hoeven geen jaarrekening in te dienen, maar moeten wel elk jaar aangifte inkomstenbelasting doen. En voor het doen van een goede inkomstenbelasting is een up-to-date administratie noodzakelijk. Want stel dat u een niet volledige aangifte doet of u bent te laat; dan wachten je onaangename en fikse boetes. Behalve voor de belastingaangifte is het ook voor uzelf goed de administratie op orde te hebben en te houden. Alleen zo weet u hoe uw bedrijf er precies voor staat. En of u eventueel maatregelen moet nemen.

hgo_fcz8702-corine-zijerveld-fotografiec2018-040-bewerkt

Wie een administratiekantoor inhuurt, die is verzekerd van een overzicht van alle inkomsten en uitgaven, de btw-aangifte, een actueel overzicht van nog niet door klanten betaalde rekeningen, gemaakte winst en aftrekposten. Met die gegevens kunt u ingrijpen als dat noodzakelijk is en kunt u besluiten te investeren of daar juist nog even mee te wachten. Ook de factor tijd speelt een grote rol, want beginnende ondernemers hebben het vaak al druk genoeg. Als starter zit u zeker niet te wachten om in de avonduren de boekhouding nog te doen. Liever besteed u uw aandacht aan waar u echt goed in bent: ondernemen. Bovendien bent u als ondernemer vaak minder goed op de hoogte van zaken als afschrijving, btw, aftrekposten en bijvoorbeeld de bijtelling van uw bedrijfsauto. Ook van de steeds weer veranderende belastingregels weet een administratiekantoor alles. Een accountant zal bovendien zorgen dat u ten volle van alle belastingvoordelen zult genieten en u hoeft bovendien niet wakker te liggen of je aangifte wel op de goede wijze is ingediend. Een goede accountant verdient zichzelf altijd terug en staat u fiscaal op kundige wijze bij. Het kost geld, maar dat is het vaak dubbel en dwars waard. Denk alleen maar aan de uren die u bespaart en de slapeloze nachten die met behulp van een expert achterwege blijven. Bovendien zijn het zakelijke kosten en die zijn weer aftrekbaar. Als u ook fiscaal de zaken goed op orde wilt hebben, dan laat u de uw fiscale zaken door een expert doen.

Benieuwd wat HGO voor u kan betekenen?

Neem gerust telefonisch contact met ons op of via het contactformulier.