Goedkoper je administratie uitbesteden

Inschakelen boekhouder hoeft niet duur te zijn

Ondanks het feit dat u als startende ondernemer ongetwijfeld prima in staat bent zelf de administratie voor uw rekening te nemen, is het in negen van de tien gevallen toch de moeite waard om uitbesteden te overwegen. De administratie vergt aandacht, precisie en het goed bijhouden van uw bedrijfsboekhouding kost bovendien veel tijd. Bovendien valt het voor de leek bepaald niet mee om de telkens veranderende belastingregels up-to-date te hebben. Wie bovendien maximaal wil profiteren van de belastingvoordelen die voor starters gelden, die moet zeker het inschakelen van externe expertise heel serieus overwegen. Het kost dan weliswaar geld, maar afgezet tegen de voordelen die het op kan leveren is het inschakelen van een boekhouder een investering die zichzelf altijd terugverdient. Ook als blijkt dat uw administrateur niet heel goedkoop lijkt.

Specifieke kennis

Na gedane arbeid is het goed rusten. Dat geldt vaak echter niet voor startende ondernemers, die in de avonduren de papierwinkel nog ‘even’ moeten doen. Kostbare tijd gaat zo verloren, tijd die veel beter besteed kan worden aan het bedrijf zelf. Bovendien ontbeert het ondernemers vaak aan specifieke kennis. Het bijhouden van een goede bedrijfsadministratie is namelijk enorm belangrijk. Ten eerste om inzichtelijk te krijgen hoe uw onderneming er voor staat, maar ook als u uw belastingaangifte in moet dienen. Heeft u geen deugdelijke bedrijfsboekhouding en ontbreken stukken of levert u uw stukken te laat in, dan legt de Belastingdienst boetes op die er bepaald niet om liegen. Nóg een goede reden dus om de boekhouding uit handen te geven. Het uitbesteden van deze zo belangrijke zaken kan bij verschillende erkende boekhouders in Lisse, Nieuw-Vennep, Bennebroek en Heemstede.

hgo_czf5861-corine-zijerveld-fotografiec2018-082-bewerkt

Factor tijd

Voor starters is het ook een optie om de administratie deels uit te besteden. Via speciale software kunt u als ondernemer namelijk ook zelf een deel van de werkzaamheden voor uw rekening blijven nemen. Het is aan u als ondernemer een afweging te maken en zeker de factor tijd serieus onder de loep te nemen. Wie wil slagen als ondernemer, is vaak alle tijd nodig voor het bedrijf. De boekhouding schiet er dan vaak bij in. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben en bovendien kunt u zichzelf tekort doen door niet optimaal te profiteren van de belastingvoordelen die gelden voor startende ondernemers.
Hoe duur of goedkoop u uit bent, ligt uiteraard aan wat de tarieven van de specialisten in Lisse, Nieuw-Vennep, Bennebroek en Heemstede zijn. Het investeren in een goede boekhouding kan echter altijd uit en de investering verdient zich zeker terug. Blijf je zelf een deel van de werkzaamheden uitvoeren, dan valt de nota vaak heel erg mee.

Benieuwd wat HGO voor u kan betekenen?

Neem gerust telefonisch contact met ons op of via het contactformulier.